Shock-waveShock-wave sau sistemul cu unde de soc foloseste principiul balistic al generarii de unde acustice: o unda radiala cu crestere rapida a presiunii intr-un timp foarte scurt se formeaza prin utilizarea aerului comprimat, accelerat, al unui proiectil. Aerul comprimat este generat de un compresor cu presiune balistica controlat electronic. Folosind impactul elastic, energia cinetica mare a proiectilului este transferata in sonda aplicatorului si apoi asupra tesuturilor corporale pentru a stimula procesele reparatoare. Altfel spus, impulsurile foarte puternice generate produc vibratie in interiorul corpului. In consecinta, in timpul procedurii, capatul aplicatorului trebuie sa fie in contact direct cu pielea si tesutul subcutanat.

Undele de soc au fost folosite in medicina inca din 1980 in urologie, ortopedie si fizioterapie. Adaptat nevoilor esteticii, aparatul Shock-wave ne ofera o perspectiva cu totul noua asupra tratamentelor corporale de infrumusetare.

Influenta undelor de soc duce la o foarte buna vascularizare a zonei lucrate, efectul este stratificat si complex, apar noi vase capilare, creste microcirculatia, alimentarea cu oxigen si rata metabolica. Astfel, tesuturile se relaxeaza si se intind, ducand la crearea unei benzi noi, ingrosate, de colagen, la cresterea elasticitatii si fermitatii pielii, la spargerea depozitelor de grasime fibrozate si indepartarea celulitei.


Procedura se resimte ca un masaj vibrant, relaxant si placut, fara durere, fara timp de recuperare, pielea nu va fi deteriorata, iar remanenta efectului este de lunga durata. Este utilizata pentru: abdomen, colacei, fese, coapse si brate si poate fi efectuata zilnic. Numarul optim este de 6-8 de sedinte programate o data sau de doua ori pe saptamana, a cate 15 minute pentru fiecare zona. Imbunatatirea calitatii pielii continua si in urmatoarele luni de dupa interventie. In urma acestei proceduri nu vor exista modificari ale pigmentului, poate fi efectuat si pe pielea bronzata si va puteti expune ulterior la soare. Rezultatele au o rata mare de satisfactie in randul clientilor, insa pot varia de la o persoana la alta. Se recomanda persoanelor cu: celulita fibroasa, celulita de gradele I, II, III cand apar gropite la suprafata pielii, cu vergeturi, cicatrici atrofice, sau cu piele flasca, a carei elasticitate este scazuta.

Efectele unui astfel de tratament estetic cu shock-wave sunt:

  • stimularea mecanica a sistemului vascular limfatic si eliminarea rezidurilor;
  • diminuarea stratului de grasime;
  • disparitia aspectului de coaja de portocala;
  • cresterea elasticitatii pielii;
  • reintinerire prin imbunatatirea aspectului si calitatii pielii;
  • eliminarea neregularitatilor aparute in urma liposuctiei ;
  • ingrijirea tesutului conjunctiv;
  • imbunatatirea aspectului cicatricilor;
  • imbunatatirea aspectului vergeturilor.

Recomandam consumul generos de apa inainte si dupa procedura. Dupa aplicarea undelor de soc ar putea aparea local tumefiere, inrosire, mancarime sau mici vanatai, care insa se remit in cateva zile, fara tratament specific.

Shock-wave este contraindicat persoanelor care au infectii, inflamatii acute, boli de inima sau hipertensiune arteriala, stimulator cardiac, inflamatii ale pielii sau edem (exces de lichid), implanturi medicale din plastic sau implanturi metalice, tromboza venoasa profunda (TVP), boli hepatice sau renale, boli psihice, astm, cancer, risc de sangerari, care prezinta anomalii ale sistemului imunitar, celor cu parestezii, amorteli si pierderea sensibilitatii. De asemenea este contraindicat in timpul menstruatiei, femeilor gravide sau celor care alapteaza.