Presoterapie sau drenaj limfatic


Presoterapia sau drenajul limfatic mecanic este un tip de masaj special, neinvaziv, care se foloseste de presiune aplicata pe suprafata corpului prin intermediul unui costum special. Un sistem de compresie controlat de computer umfla sectiunile individuale ale costumului, fortand toxinele si depozitele de grasime in sistemul circulator. Acest lucru are multiple beneficii medicale si estetice, ajuta la buna functionare a sistemului limfatic, imbunatateste claritatea fluidului extra-celular si cresterea fluxului venos, in timp ce toxinele sunt eliminate in mod natural de organism.

Sistemul limfatic face parte din sistemul circulator si asigura schimbul de substante intre sange si tesuturi. Are la baza o retea de vase care transporta limfa (un lichid clar, asemenea plasmei sanguine) catre ganglionii limfatici, cu o concentratie ridicata de limfocite, pentru a fi purificata. Altfel spus, preia rezidurile metabolice si alte elemente nocive pentru a fi filtrate, contribuind astfel la apararea organismului si la intarirea sistemul imunitar. Datorita sedentarismului, stresului constant, a unor boli endocrine, cardiace sau circulatorii, fluxul limfatic devine congestionat, iar toxinele se acumuleaza si determina umflarea tesuturilor, intensificarea celulitei sau accentuarea unor probleme de sanatate.

Punand in miscare limfa, drenajul limfatic are urmatoarele efecte pozitive:

 • accelereaza detoxifierea si procesul natural de regenerare al organismului;
 • imbunatateste circulatia sangelui;
 • detensioneaza si relaxeaza muschii, recupereaza functiile fizice;
 • reduce senzatia de picioare grele, umflate, eliminand retentia de apa;
 • previne dureri, furnicaturi si intepaturi ale membrelor;
 • previne varicele, tromboza venoasa superficiala si embolismul;
 • diminueaza inflamatia de dupa efort, accidentari sau interventii chirurgicale;
 • imbunatateste fermitatea si elasticitatea pielii, dizolva grasimile, tonifieaza si reduce celulita;
 • sustine buna functionare a tractului digestiv, stimuleaza digestia si combate constipatia;
 • combate oboseala cronica si insomnia;
 • are rezultate deosebite in reducerea volumului si remodelarea corporala.

Costumul de drenaj functioneaza pe principiul compresiei pneumatice intermitente, altfel spus pe principiul presoterapiei: are in interior 24 de compartimente de aer independente, care se umfla prin suprapunere si preseaza alternativ diferite parti ale corpului, de la picioare spre partea superioara, in sensul de circulatie al limfei, intr-o procedura de masaj nedureroasa si relaxanta. Presiunea poate fi reglata chiar si in timpul sedintei, daca devine inconfortabila sau daca va amortesc picioarele. Optional, folosind functia de infrarosu, temperatura din interiorul costumului poate creste in trepte pana la 60 de grade.

Aparatul dispune de o varietate de programe, astfel procedura poate fi personalizata: nivelul de presiune, secventa compresiilor si timpul fiind setate in functie de nevoile fiecarei persoane. In plus, exista optiunea de a dezactiva unul sau mai multe compartimente, in cazul in care nu simtiti confortabil presiunea intr-o anumita parte a corpului. Se poate opta inclusiv pentru masajul ochilor cu masca speciala, pentru a imbunatatii sanatatea ochilor tensionati si obositi. O sedinta variaza intre 30 si 60 de minute. Drenajul limfatic se poate executa zilnic, si este recomandat a se folosi dupa toate procedurile de remodelare, datorita efectului de curatare a rezidurilor rezultate in urma celorlalte tratamente estetice care actioneaza asupra grasimii.

Contraindicatii: stimulator cardiac, boli cardiace, renale sau hepatice, afectiuni venoase cronice, tromboembolism, afectiuni cutanate inflamatorii, plagi (rani) deschise, epilepsie, cancer in ultimii 5 ani, hernie inghinala, claustrofobie si sarcina.