Criolipoliza Cryo Shape


Criolipoliza este o solutie de slabire eficienta, rapida si fara disconfort, cunoscuta ca alternativa neinvaziva la liposuctie, ce foloseste tehnologia criogenarii pentru eliminarea definitiva a stratului de grasime in exces. Principiul criolipolizei exploateaza premisa ca celulele grase de sub derma sunt in cea mai mare parte celule bogate in acizi grasi saturati, ce sunt deosebit de sensibili la actiunea frigului. Pe de alta parte, elementele adiacente precum vasele de sange, nervii periferici, melanocitele sau fibrocitele sunt mult mai putin sensibile la expunerea la frig. Astfel, prin aplicarea precisa a temperaturilor reci se declanseaza apoptoza (moartea) celulelor grase, care determina aparitia unui raspuns inflamator si desprinderea acestora in vederea eliminarii din organism, fara a afecta pielea sau muschii. Diferenta dintre procedeul de slabire printr-o cura alimentara si criolipoliza este aceea ca in primul caz, atunci cand slabim, celulele adipoase se micsoreaza, dar numarul lor ramane acelasi. In urma criolipolizei insa, numarul de celule adipoase scade, ceea ce face ca rezultatele obtinute in urma acestei proceduri sa fie permanente.

Aparatul Cryo Shape ingheata in mod controlat grasimea la temperaturi de pana la -16° C, in urmatoarele zone: barbie dubla, brate, abdomen, talie, spate, piept barbati, coapse interior, coapse exterior si genunchi. Foloseste cinci aplicatoare dotate cu tehnologia de racire 360° si care au dimensiuni potrivite pentru diferitele parti ale corpului (cu lungimi de: 25cm, 20cm, 12cm si 7,6cm). Patru dintre aceste aplicatoare pot functiona simultan pentru lucrarea mai multor zone in acelasi timp, acoperind astfel o suprafata mare, pentru o eficienta crescuta si pentru reducerea semnificativa a duratei totale a procedurii. Aparatul permite controlul temperaturii si reglajul automat al parametrilor de lucru in functie de grosimea stratului de grasime.


Modul de actiune: In prima faza capul de aplicare produce un vacuum ce aspira regiunea tinta, atrage tesutul adipos in interiorul acestuia, reducand astfel circulatia sangvina si facilitand procesul de criogenare. In faza a doua tesutul absorbit este adus la o temperatura de pana la -16° C, grasimea vizata odata cristalizata incepe sa moara, dupa care este inlaturata natural din corp datorita metabolismului, prin sistemul limfatic si in final, prin urina. Procedura este extrem de eficienta, eliminarea incepe chiar in timpul procedurii, si dureaza 6-8 saptamani dupa efectuarea ei. Grasimea ce ramane in zona lucrata devine fina si mai putin densa. In medie, circumferinta stratului adipos scade cam cu 4 cm, rezultatele devin vizibile dupa 3 saptamani de la interventie, iar rezultatele finale sunt vizibile dupa aproximativ 3 luni. Sedinta dureaza intre 30 si 60 de minute, intervalul de timp intre aplicari pe aceeasi zona este de 6-8 saptamani. Daca se lucreaza zone diferite, pot fi facute mai multe sedinte in aceeasi zi sau in zile apropiate.

Criolipoliza este o procedura sigura si neinvaziva, ceea ce inseamna ca nu necesita perioada de recuperare, activitatile zilnice putand fi reluate imediat dupa incheierea ei. Poate provoca un usor disconfort la inceput, dar este usor tolerata de majoritatea oamenilor. Poate aparea o roseata localizata a pielii, o amorteala si chiar o invinetire, dar acestea dispar dupa cateva ore, maxim cateva zile.

Criolipoliza nu trateaza probleme generale de obezitate ci se adreseaza persoanelor cu depozite localizate de tesut adipos care nu cedeaza la dieta sau exercitii fizice, fiind foarte eficienta pe zona abdomenului, solduri si partea interna a coapselor. Este recomandata asocierea ei cu alte proceduri de remodelare corporala care sa asigure drenajul limfatic si eliminarea celulelor grase cu o eficienta sporita. Pentru ca rezultatele slabirii sa se mentina pe termen lung, este necesara adoptarea unei alimentatii corespunzatoare unui stil de viata sanatos.

Contraindicatii: sarcina, alaptare, implanturi metalice, stimulator cardiac sau defibrilator, boli de inima, boli vasculare, tratamente cu anticoagulante, sangerari anormale, boli renale, hepatoza, hernie, tromboza, tromboflebita, diabet, epilepsie, ulcer gastric sau duodenal, tumori canceroase, rani deschise sau infectate, eczeme, dermatite, eriteme sau alte afectiuni ale pielii, boala Raynaud, hipoproteinemie, crioglobulinemie, nevralgii senzoriale ale pielii, insuficienta circulatorie in zonele de lucru, crioglobulinemie, hemoglobinurie paroxistica la rece, durere cronica, sensibilitate la frig sau tulburari anxioase, interventii chirurgicale mai noi de 3 luni, persoane aflate in tratament cu anticoagulante sau care au suferit un transplant, femei aflate in perioada menstruatiei.