ABS-RFABS-RF este un dispozitiv de remodelare corporala care combate intr-un mod rapid, eficient, non-invaziv si confortabil cea mai comuna problema atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor, aceea a grasimii locale „incapatanate“ care rezista chiar si celor mai stricte regimuri alimentare si celor mai intense exercitii fizice. Face parte din noua generatie de proceduri de liposuctie fara interventie chirurgicala, folosind unde de radiofrecventa bipolara de mare putere pentru incalzirea profunda a tesuturilor. Undele RF sunt radiate de mai multi electrozi din interiorul aplicatorului, care isi schimba polaritatea intre + si – foarte rapid. Frecventa indica de cate ori plusul si minusul undelor radio sunt comutate si vibrate intr-o secunda. Frecventa ABS-RF este de 27 Mhz, deci fluxurile de curent sunt schimbate de aproximativ 27.000.000 de ori pe secunda. Astfel, moleculele incarcate ale corpului nostru devin “excitate” in incercarea de a-si alinia partea negativa spre partea pozitiva a aparatului, iar frecarea unei molecule impotriva alteia creeaza caldura.

Altfel spus, aplicarea undelor de RF pe piele genereaza energie termica, cu efectul incalzirii din partea profunda a corpului inspre suprafata pielii.

Frecventa a fost calibrata in asa fel incat ABS-RF actioneaza selectiv numai asupra celulelor adipoase si le distruge, fara a leza pielea sau a afecta muschii. Explicatia este ca valoarea impedantei (rezistentei electrice), care indica masura opozitiei trecerii curentului alternativ prin diferitele tesuturi organice, este diferita pentru: tesutul pielii, tesutul muscular si tesutul adipos. Grasimea contine un volum mai mic de apa decat muschii si pielea, si deci este mai putin conductiva. Cu cat este mai mare valoarea impedantei, cu atat curge mai greu curentul, si cu atat este mai mare energia termica generata. Tesutul adipos este incalzit la o temperatura de 45 °C, in timp ce temperatura la suprafata pielii este mentinuta la o valoare confortabila de 41 °C, resimtindu-se ca un brau cald.

Ca rezultat, dupa expunerea pentru o anumita perioada de timp, celulele adipoase sunt descompuse lent si, fie mor din cauza temperaturii ridicate (apoptoza indusa) – fiind eliminate prin sistemul limfatic, fie se micsoreaza (lipoliza) – energia eliberata astfel este arsa de organism. Eliminarea deseurilor se face intr-o perioada de 2 pana la 4 saptamani de dupa procedura impreuna cu transpiratia si urina, sau prin ficat, sub actiunea macrofagelor, un tip de celule albe din sange care digera substantele nedorite, celulele disfunctionale. Pentru obtinerea celor mai bune rezultate, pentru a dinamiza eliminarea celulelor reziduale, se recomanda ca in perioada aplicarii tratamentului de slabire sa se consume grasimi in cantitati moderate, sa se creasca consumul de lichide si volumul de exercitii fizice, iar procedura sa fie completata cu sauna si drenajul limfatic in costumul de presoterapie sau prin masajul cu Roll Magic.

Imediat dupa ce clientul se intinde confortabil, aplicatorul special al aparatului, cu o dimensiune maxima de 20cm x 70cm, se fixeaza la un centimetru deasupra zonei de lucru si actioneaza in mod uniform si simetric pe o zona larga, vizand grasimea situata la o adancime de 1 cm sub piele. Procedura este una fara durere, nu lasa urme de cicatrici sau echimoze ulterioare si nu necesita perioade de recuperare. ABS-RF este mai eficient decat alte dispozitive de slabire, fiind singura procedura prin care se poate reduce circumferinta intregii zone abdominale in aceeasi sesiune. Zonele de actiune sunt: coapse si circumferinta completa a abdomenului (fata, spate si solduri).

Protocoalele dureaza 30 – 45 de minute, numarul recomandat de sesiuni este de minim 4, programate la 7–10 zile distanta. Majoritatea persoanelor observa reducere in centimetri la 2–4 saptamani dupa prima sedinta ABS-RF, schimbarea devine si mai evidenta in aproximativ 2-3 luni dupa ultimele proceduri efectuate (o reducere cu 5 pana la 10 cm), atunci cand organismul elimina celulele adipoase distruse. Rezultatul este unul permanent, pentru ca celulele adipoase nu se reproduc pe durata vietii adulte. Corpul ramane simetric, problema reprezentata de grasimea locala nu mai apare, chiar si in cazul cresterii in greutate ulterioare procedurii. Este de mentionat faptul ca nu exista nici o limita maxima a indicelui de masa corporala pentru a putea beneficia de acest tratament estetic.

In plus fata de efectul de slabire un alt rezultat imbucurator al acestei proceduri este efectul de strangere a pielii din zona radiata de ABS-RF. Sub actiunea frecventei ridicate, energia termica ajunsa in stratul dermei creste metabolismul celular si stimuleaza fibroblastele sa produca colagen si elastina, care sunt responsabile de mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii, problema reprezentata de pielea laxa fiind astfel ameliorata. De aceea, procedura se poate asocia cu shock-wave, care ajuta la spargerea depozitelor de grasime fibrozate, creste microcirculatia, alimentarea cu oxigen si rata metabolica.

Contraindicatii: sarcina si alaptarea, toate implanturile active, stimulator cardiac sau defibrilator automat, pompa de insulina, implant cohlear, implanturi metalice in zona de lucru, cancer, infectie, sensibilitate la caldura, rana deschisa in zona de lucru, anumite antecedente chirurgicale in zona de lucru, medicamente pentru plamani, probleme metabolice, pielea proaspat arsa de soare.
O importanta deosebita o are hidratarea corespunzatoare. Beneficiarii acestei proceduri ar trebui sa consume minim 2 litri de apa incepand cu o zi inaintea sedintei, in ziua sedintei, si dupa ziua respectiva. Acest lucru va imbunatati capacitatea dispozitivului de a se regla pentru client, de a diferentia mai eficient grasimea de celelalte tesuturi, si de asemenea, va ajuta drenajul limfatic si procesele metabolice.